Internationellt

I Centrumkyrkan finns en arabisktalande grupp och en fransktalande grupp som firar gudstjänst på arabiska respektive franska varje söndag kl 15.

Arabiska gruppen

Varje söndag samlas ett hundratal arabisktalande för att fira gudstjänst i Centrumkyrkan. Oftast undervisar pastor Merzek Botros men ibland får församlingen besök av gästtalare från olika platser runt om i världen. Merzek Botros med medarbetare arbetar även med mission i Mellanöstern samt driver verksamheten Global gemenskap – ett center för nya svenskar i Rissne.

Gudstjänster och samlingar:

Må 19.00 – Lärjungaskola på Global gemenskap, Rissne
Tis 18.00 – Bön i Centrumkyrkans bottenvåning
To 11.00 – Lärjungaskola på Global gemenskap, Rissne
Sön 15.00 – Gudstjänst i kyrksalen, Centrumkyrkan
Nattbön första fredagen i varje månad 20.00-24.00 i Cafévåningen i Centrumkyrkan

För mer information: www.arabisk.centrumkyrkan.se eller www.globalgemenskap.se.

Global gemenskap

Global gemenskap är ett center som främst riktar sig till nya svenskar. Hit kan du komma för att umgås, fika och låna böcker.

Global gemenskap erbjuder följande:

• Svenska för nybörjare
  • Undervisning i arabiska för svenskar
  • Grundläggande kurser i datakunskap
  • Rådgivning för familjer
  • Ett stort bibliotek med böcker av andligt, socialt och kulturellt innehåll samt barnböcker på olika språk
  • Bibelstudier för den som önskar
  • Möjlighet att lyssna till musik och predikningar på olika språk

Centret ordnar konferenser, läger och andra aktiviteter. Merzek Botros ansvarar för Global gemenskap i samverkan med Centrumkyrkan. Tisdagar och fredagar 17.30 är det bön i Centrumkyrkans andaktsrum tillsammans med Global Gemenskap.

Har du några frågor eller funderingar kontakta gärna Merzez på 08-299 518 eller 070-7527664, eller så kan du skicka ett mejl till globalgemenskap@tele2.se.

Du kan också besöka hemsidan www.holyworks.org eller www.globalgemenskap.se.

Adress:
Global gemenskap center
Kavallerivägen 30, 3 tr
174 58 Sundbyberg

Franska församlingen ”Le Rocher”

Varje söndag kl 15.00 firas gudstjänst i Centrumkyrkans cafévåning. Gudstjänsterna hålls på franska och man sjunger även på lingali. Många i den fransktalande gruppen har sitt ursprung i Kongo – Kinshasa och i andra länder i Centralafrika. Pastor är Doudou Mangwanda.

Tisdagar och fredagar 17.30 är det bön i kyrkans andaktsrum.

Har du några frågor kontakta gärna lydie_Iz@hotmail.com.