Alpha kurs

2022-09-07

Vad är Alpha?
Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal. Alphakursen genomförs i samarbete med studieförbundet Bilda.

1.Mat
Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. De flesta Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

2.Föredrag
Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio minuter och antingen framförda av en föredragshållare som är på plats eller via film. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

3.Samtal
Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö. 

INFORMATIONSKVÄLL Tors 15 sep 18.30
ALPHA START Tors den 6 okt 18.30
Kostnad 300 kr för mat och material.
ANMÄL DIG TILL bertil@centrumkyrkan.se

AKTUELLT

Första advent i Centrumkyrkan

Första advent i Centrumkyrkan

Festgudstjänster. Predikan: Malin Aronsson kl 10, och Bertil Edin kl 12. Musik: Martina Möllås och Per-Henrik Holgersson....

Nu söker vi ungdomsledare

Nu söker vi ungdomsledare

  Vill du vara en förebild för unga människor, visa de vägen till Jesus och in i en skön gemenskap?...

Inför Hans Ansikte

Inför Hans Ansikte

Inför Hans ansikte, bönegudstjänst med nattvardsfirande varannan onsdag kl 18.30Datum under hösten: 24 aug, 7 sept, 21...