Bönegudstjänst

Onsdagar 18.30

Att upptäcka bönen i sitt liv kan vara det stora genombrottet. Därför vill vi att det ska finnas möjlighet att mitt i veckan stilla sig i bön tillsammans och dessutom få fira Herrens heliga måltid, det förenande mötet med Kristus.

Välkommen varannan onsdag kl.18.30

Höstens datum:

11 sep
25 sep
6 nov
20 nov
4 dec

De första fem tillfällena under hösten inleds med en föreläsning av Bertil Edin.

Följ med på en spännande resa i höst.
Jag kommer att hålla en föreläsningsserie vid fem tillfällen utifrån den aktuelle teologen William T Cavanaugh. Han har en sällsam förmåga att se och tolka tiden utifrån bibeltexterna och Andens ljus. Han tränger in i nutidens vedertagna sätt att tänka och jämför det med den kristna livssynen. Mitt i centrum av hans teologi står nattvarden. Den måltid som vi tror livet måste tolkas igenom för att förstås.
Studietillfällena kommer att handla om sann frihet ”and the Swedish way of love”, livet och den nödvändiga kyrkan, konsumismens människosyn, och två berättelser om hunger och konsumtion – eukaristin och marknaden.
Vi tror att det här kan ge dig och hela vår församling en gemensam rörelse mot Kristus, mot vad vi är och vart vi är på väg. Kom och låt oss göra denna resa tillsammans.
Vi möts varannan onsdag 18.30. Direkt efter har vi Nattvardsgudstjänsten Inför Hans ansikte.

11 sep 25 sep 9 okt 23 okt 6 nov

KOMMANDE HÄNDELSER